CO JE PAD THAI?
Pad Thai je smažená mísa vyrobená z rýžových nudlí, krevet, kuřete nebo tofu, arašídů, míchaného vejce a fazolových klíčků. Ingredience se spolu restují ve woku a hodí se do lahodné pad thajské omáčky. Je to běžné pouliční jídlo v Thajsku a jedna z nejoblíbenějších položek menu v thajských restauracích.
Ingredience pro 4 porce:
250g plochých rýžových nudlí
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
250 g nevařených krevet, kuřete nebo extra pevného tofu, nakrájené na malé kousky
2 vejce
1 šálek čerstvých fazolových klíčků
1 červená paprika, tenké plátky
3 bílé cibule, nasekané
1 / 2 šálku suchých pražených arašídů
2 limetky
1 / 2 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
Pro omáčku Pad Thai:
3 lžíce rybí omáčky
1 lžíce kvalitní sójové omáčky např. Kikkoman
5 lžící hnědého cukru
2 lžíce tamarindové omáčky
1 lžíce omáčky Sriracha nebo více podle chuti
Vařte nudle podle pokynů k balení, pouze do měkka. Opláchněte pod studenou vodou.
Smíchejte přísady omáčky dohromady. Dejte stranou.
Zahřejte oleje ve velké pánvi nebo wok na středním ohni.
Přidejte krevety, kuře nebo tofu, česnek a papriku. Krevety jsou rychle (asi 1-2 minuty na každé straně nebo do růžova). Jakmile je maso hotové,
přidejte rozšlehaná vejce. Vejce míchejte a během vaření je rozřezávejte na malé kousky.
Přidejte do pánve nudle, omáčku, fazolové klíčky a arašídy. Promíchejte a naservírujte s posekaným koriandrem, limetkou, arašídy.