Správným výběrem rýže teprve příprava sushi začíná. Sushi rýže Shinode je italská kulatozrnná bílá vysoce lepivá rýže, která po uvaření má tu správnou konzistenci. Skvěle se s ní pracuje při přípravě jakékoliv receptury sushi.
Je zárukou té nejvyšší jakosti rýže na výrobu sushi. Rýže je vhodná i jako příloha.
Složení: sushi rýže
Příprava: Rýži propláchněte mnohokrát, dokud voda nezůstane čistá. Přidejte 1,5 díl vody na 1 díl rýže do hrnce a vařte pod pokličkou na středně nízkém ohni 15 minut nebo dokud se voda neabsorbuje. Dobře promíchejte, zakryjte a nechte odležet 10 minut, tím se krásně oddělí od hrnce a dochuťte nálevem z rýžového octu.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1479 kJ
Energie (kcal)- 349 kcal
Tuky- 0,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy- 78 g z toho cukrů 0,3 g
Bílkoviny- 7 g
Vláknina - 1 g
Sůl - 0 g