Popis
Kokosový olej se používá především v kuchyních jižní Asie, cení si jej zejména pro vysokou teplotu přepalování, která znamená, že do pokrmu se nedostávají nejrůznější toxiny vznikající právě při vysokých teplotách. Kokosový olej má bod tuhnutí kolem 20 stupňů Celsia, při pokojové teplotě je tudíž v kapalném stavu, pokud ho uchováváme v ledničce, je pevný. Při prvním seznámení s kokosovým olejem zřejmě nebudeme rovnou smažit řízky, pro začátek zkusme pouze přidat malé množství do klasického oleje pro získání příjemné exotické vůně. Experimentovat můžeme i se salátovými zálivkami.
Složení: 100% čistý kokosový olej
Alergie: neobsahuje
Použití
Kokosový olej má velmi široké spektrum použití, od péče o pleť (na hydrataci a proti vráskám) a vlasy, přes zuby, na masáže, v teplé i studené kuchyni.
Nutriční hodnoty (100g)
energie | 3725kj |
tuky | 100g |
mastné kyseliny | 94g |
sacharidy | 0,5g |
cukry | 0,5g |
bílkoviny | 0,5g |
sůl | 0,01g |
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.