Popis
Používá se k přípravě mas, zeleniny, nudlí, marinád.
Složení: výtažek z ústřic 30%, sójová omáčka (sójové boby, pšeničná mouka, sůl), voda, cukr, sůl 8,1%, škrob, regulátor kyselosti E575, konzervant E211
Alergeny: pšenice, ústřice, sója.
Po otevření skladovat v chladničce.
VYROBENO V: Thajsko
Hovězí maso v ústřicové omáčce
300g hovězího masa (zadní, roštěná, svíčková... )
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 cibule
růžičky z 1/2 brokolice
4 pol.lžíce ústřicové omáčky
2 pol.lžíce sójové omáčky
1pol.lžíce rýžového vína nebo suchého cherry
olej
Maso si nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na nudličky. Nejlépe se nám to bude dělat, pokud maso bude mírně zmrzlé. Vložíme nejméně na 2 hodiny do marinády z ústřicové a sójové omáčky a rýžového vína.
Mezitím si na nudličky pokrájíme zeleninu a rozebereme brokolici.
Na pánvi rozpálíme dostatečně olej a maso i s marinádou na něm zprudka opékáme asi 5 minut. Poté vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme orestovat zeleninu, brokolici až naposled. Když je zelenina na skus, vrátíme maso, přidáme podle chuti ještě ústřicovou omáčku a prohřejeme. Podáváme s nudlemi nebo rýží basmati (jasmínovou).
Hmotnost | 0.7 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.