• 1 z 3
 

Tapioka perly velké 400g BIF

 

Kuličky škrobu z hlíz manioku. 

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Měrná cena 188 Kč / 1 kg
75 Kč
   
Kód produktu 5426118
Kategorie Ostatní dochucovadla
 

Kuličky tapioky ze dají využít v suchém stavu, kdy se pomelou a přidají se třeba do piškotových těst nebo bezlepkových mouk či rozdrcených ořechů pro zvláčnění. Také v namočeném stavu pro výrobu bubble tea či zavářek do polévky. 10min. namočené kuličky můžete také rozmixovat a přidat do těsta na palačinky, či k zahuštění omáček.

Příprava: Vsypte perly ho vroucí vody, vařte 5 min. Vypněte plamen, zakryjte a nechte je přes noc nebo 12 hodin máčet. Poté perly sceďte a vložte do vroucí vody, vařte 15-20min, aby byly čiré. Poté sceďte. Hotové perly můžete přidat do ledového čaje, džusů. 

Pro barevný efekt můžete při posledním vaření přidat potravinářské barvivo. 

 

Tapioka je plné zdravých sacharidů bez cholesterolu a bez nezdravých tuků. Obsahuje vápník, fosfor, draslíka a hořčík. Je vhodná i pro bezlepkovou stravu. 

Složení: tapioková mouka, E220 (oxid siřičitý)

Hmotnost: 400g

 

Země původu: Thajsko

 

Výživové hodnoty na 100g: ENERGETICKÁ HODNOTA 1464kJ/ 350kcal, Tuk 0,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 88g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 5,0g.

 

 

 

Jeden z návodů k přípravě pudinku: 

 

1 díl perel pořádně propláchneme a namočíme do 3 dílů vody, po nabobtnání přidáme 3 díly mléka (živočišného či rostlinného) a osladíme. Pak vaříme do zhousnutí. Nalejeme do misek a proložíme ovocem. 

 

 

 

Tradiční tapiokový pudink (4 porce) 

 

 

½ hrnku perel tapioky, 2 vejce, 2 a 1/2 hrnku plnotučného mléka (nebo 1 hrnek smetany a zbytek polotučného mléka), ¼ lžičky soli, ½ hrnku třtinového cukru, ½ lžičky extraktu vanilky (případně nahraďte půlku třtinového cukru vanilinovým cukrem), čerstvé mango 

 

1) Tapioku před vařením namočte. Vodu slijte, tapioku zalijte mlékem, přidejte sůl a za stálého míchání přiveďte k varu. Pět minut vařte na co nejnižší teplotu a postupně přidávejte cukr či jiné sladidlo. Stáhněte z plamene a  vedle v misce vyšlehejte vajíčka

 

2) K vajíčkům přidejte pár lžic horké tapioky tak, aby se teplota obou směsí vyrovnala. (Vajíčka by se neměla srazit, jako když je zaváříte třeba do polévky.) Směs vajíček pak vmíchejte k tapioce. Na mírném plameni tapiokový pudink znova přiveďte k varu, dokud nezačne houstnout. Vařte ještě dalších přibližně 10 minut a v závěru přidejte vanilkový extrakt. Podávejte teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými pistáciemi a mandlemi .

Hmotnost 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: