Popis
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Naše larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
V pytlíku Křupavých červíků s habanerem najdete 97,5% sušených larev Potemníka moučného, 2% soli a 0,5% habanera.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 2125 kJ/ 508 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) | 29 g |
- z toho nasycené | 6,5 g |
- mononenasycené | 15 g |
- polynenasycené | 7,3 g |
Sacharidy | 3,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 58 g |
Sůl | 4 g |
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.