Popis
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Žluté, středně silné, slané koření je nejčastěji používáno při přípravě typické japonské miso polévky a k dochucení dalších polévek, k přípravě omáček, dochucení restovaných jídel, těstovin, do marinád, dresinků, pomazánek apod.
Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální aminokyseliny, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Miso prospěšně alkalizuje krev. Také slouží k povzbuzení životní síly, podporuje látkovou výměnu, vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách, rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku, zmírňuje důsledky kouření, konzumace alkoholu a radioaktivního záření, pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.
Přidáváme již do téměř hotového pokrmu, abysme již nevařili a nepřipravili pokrm o výživné látky z miso pasty.
Toto dochucovadlo můžeme uchovávat až po dobu několika měsíců. Jakmile však již jednou otevřeme jeho balení, musíme ho držet v lednici nebo na jiném chladném místě.
Miso Mugi má svoji sytou chuť a tmavou barvu. Je vyráběno rodinnou firmou více než 60let a stále zachovává tradiční výrobní postupy.
Složení: sojové boby, ječmen 29,5%, mořská sůl 6%, sladký bramborový sirup (bramborový škrob a ječný slad), alkohol 2%, fermentační činidlo (aspergillus oryzae)
Vyrobeno v: Japonsko
Hmotnost: 400g
Alergeny: sojové boby
Hmotnost | 0.42 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.