Tip Efekt lupa
 

Set na Miso polévku

 

Set obsahuje potraviny, které potřebujete k výrobě tradiční japonské Miso polévky. Cenově výhodný set oproti nákupu ingrediencí samostatně. 

Dostupnost Skladem (1 ks)
Měrná cena 285 Kč / 1 ks
285 Kč
   
Kód produktu 000149
Kategorie Polévky, Miso
 

Balíček obsahuje: Wakame krájená 50g, japonské Dashi 40g,  Miso Genmai z hnědé rýže 400g a recept. 

 

Případně můžete polévku doplnit o tofu, zeleninu či houby shiitake. 

 

 

 

Vyrobeno v: Čína a Japonsko

 

Alergeny: sója, pšenice, ryby.

 

 

 

Příprava MISO polévky (4-5 porcí)

 

1.Řasy Wakame vložte do misky s vodou; řasa po pár minutách změkne. Nakrájejte ji na kousky a zatím ponechte stranou. Vodu, v níž se řasa namáčela, uchovejte.

 



  1. Dejte vařit litr vody, použijte i vodu z Wakame. Nasypte do něj 2 sáčky DASHI (instantní rybí základ).

 



  1. Naběračku horké polévky odeberte do misky a rozmíchejte v ní 4 lžičky MISO PASTY. Oheň stáhněte na minimum a rozmíchané Miso vraťte do polévky. Dál už nevařte! Miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili. Nechte polévku jen takzvaně táhnout lehounce pod bodem varu; asi tři až pět minut.



    4. Na závěr přidejte něco zeleného – jarní cibulku natě, bylinky, pórek, pampelišky nebo řeřichu, dále nakrájený blok tofu na kostičky a řasy Wakame.  Servírujte v malých miskách.



    Dvě další skvělé variace

    Další obměnou polévky MISO může být doplnění houbami shiitake (5-10 kloboučků, nakrájené na čtvrtiny – 60min předem máčíme ve vodě s troškou sójové omáčky).

 

 

 

 

 

Kdo má rád výraznější chuť, může ji doplnit zeleninou a čerstvým zázvorem.  Orestujte zeleninu na sezamovém oleji a nastrouhaném zázvoru. 

Podobné produkty

     
  • miso set s tofu Tip Kód: 000150
    Set na Miso polévku s tofu
    Skladem (2 ks)

    Vše co potřebujete k výrobě tradiční japonské Miso polévky včetně jemného tofu. 


    314 Kč
       
  • miso genmai Kód: 000058
    Miso GENMAI hnědá rýže 400g
    Skladem (>10 ks)

    Miso Genmai je základní ochucovadlo tradiční japonské kuchyně. Má mnoho esenciálních přívlastků, je prospěšná celému tělu a skvěle dochutí Váš připravovaný porkm. Nejčastěji se používá pro přípravu tradiční japonské polévky MISO, ale i jako dochucení restovaných jídel. Vyzkoušejte a určitě budete spokojeni.


    164 Kč
       
Hmotnost 0.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: