Popis
Vše, co potřebujete k výrobě tradiční japonské Miso polévky.
Obsah: Wakame krájená 50g, japonské Dashi 40g, Miso z bílé rýže 400g, Tofu 345g a recept.
Vyrobeno: Japonsko, Čína, USA
Alergeny: sója, pšenice a ryby.
Příprava MISO polévky (4-5 porcí)
1.Řasy Wakame vložte do misky s vodou; řasa po pár minutách změkne. Nakrájejte ji na kousky a zatím ponechte stranou. Vodu, v níž se řasa namáčela, uchovejte.
2. Dejte vařit litr vody, použijte i vodu z Wakame. Nasypte do něj 2 sáčky DASHI (instantní rybí základ).
3. Naběračku horké polévky odeberte do misky a rozmíchejte v ní 4 lžičky MISO PASTY. Oheň stáhněte na minimum a rozmíchané Miso vraťte do polévky. Dál už nevařte! Miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili. Nechte polévku jen takzvaně táhnout lehounce pod bodem varu; asi tři až pět minut.
4. Na závěr přidejte něco zeleného – jarní cibulku natě, bylinky, pórek, pampelišky nebo řeřichu, dále nakrájený blok tofu na kostičky a řasy Wakame. Servírujte v malých miskách.
Dvě další skvělé variace
Další obměnou polévky MISO může být doplnění houbami shitake (5-10 kloboučků, nakrájené na čtvrtiny – 60min předem máčíme ve vodě s troškou sójové omáčky).
Kdo má rád výraznější chuť, může ji doplnit zeleninou a čerstvým zázvorem. Orestujte zeleninu na sezamovém oleji a nastrouhaném zázvoru.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.95 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.