Popis
Ručně vyrobená krabička z bukového dřeva na výrobu oshi sushi (sushi řez) dle originální japonské krabičky.
Před prvním použitím dřevo ošetřete jakýmkoliv olejem používaným v kuchyni, prodloužíte tak jeho životnost.
Návod na přípravu oshi sushi:
1. sestavte krabičku (vyndavací dno a okraje) a krabičku vyložte potravinovou folií
2. na dno dejte tenkou vrstvu rýže (max. 1cm)
3. přes rýži položte potravinovou folii, z jedné stěny krabičky a pomocí pěchovacího prkýnka umáčkněte
4. z rýže oddělejte fólii a pokračujte další vrstvou (třeba plátky lososa) a pokračujte až do konce krabičky
5. jednotlivé vrstvy střídejte, rýži můžete ochutit a obarvit futoraki (sypání na rýži), dále je možné použít sezamy, nastříhanou řasu nori, různou zeleninu nakrájenou na kousky, různé ryby, krabí tyčinky nakrájené, ...
6. Nakonec zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v lednici odstát, poté opatrně odděláme okraje krabičky a krájíme ostrým nožem na dřevěném dně na kousky dle libosti (obdélníky, čtverce, trojúhelníky).
Pro lepší představu mrkněte na video zde
Hmotnost | 0.7 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.