Popis
Tmavě zelené a zdravé mořské řasy
Baleno ve formě pražených sušených listů. Ideální pro přípravu sushi Maki, Temaki, Gunkan nebo Nigiri. Tato mořská řasa nejvyšší kvality má své pevné místo v japonské i čínské kuchyni. Přidává se do hotových pokrmů.
Pěstuje se na japonském a čínském pobřeží a její produkce je přísně kontrolována s ohledem na kvalitu. Řasy rostou v sítích a pěstitelé je sbírají na lodích výhradně za odlivu. Po vylovení se chaluhy jemně nasekají na hustou kaši, kterou pěstitelé suší na bambusových rohožích a lisují do tenkých plátů.
Je bohatá na jód, bílkoviny, vápník, železo, vitaminy A, B, B12, C a chlorofyl. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Skvěle chutná v kombinaci se sójovou omáčkou, sezamovým nebo olivovým olejem či křenem Wasabi.
použítí
- tyto řasy (celé listy nebo půlky) jsou vhodné pro všechny druhy sushi, ideální také pro Temaki sushi (Hand Roll), kde je důležité, aby řasy byly křupavé.
- Listy můžete také rozdrtit a posypat jimi hotový pokrm, například rybí filé.
- nori lze také nakrájet na proužky a použít jako přílohu k sushi, rizotu nebo sýru.
- Plátky řasy můžete přidat například do zeleninového salátu nebo do nich zabalit ochucenou rýži a zapéct ji v troubě jako závitek.
Doporučená denní dávka
Mořské řasy obsahují velké množství přírodního jódu. Aby se předešlo hyperfunkci štítné žlázy, nedoporučuje se jíst více než 600 mikrogramů mořských řas denně, což odpovídá 2 plátkům mořských řas nebo 1,5 čajové lžičce drcených mořských řas.
Skladování a složení
Hmotnost: 125 g. - 50 ks v balení
Skladujte na suchém a tmavém místě. Baleno v praktickém uzavíratelném balení.
Řasy je třeba vytahovat pouze suchýma rukama, uvnitř balení mějte vždy sáček odolný proti vlhkosti a balení skladujte na suchém místě. Kdykoli vytáhněte pouze potřebné množství listů, vytlačte přebytečný vzduch a sáček ihned uzavřete pomocí uzávěru ZIP. Rozměr prostěradla z mořských řas: 21x19 cm.
Vyrobeno v Číně
Věděli jste, že:
Mořské řasy Nori se dělí na pražené a nepražené. Pražené jsou křupavější, jemnější a chutnější ve srovnání s nepraženými. Nepražené Nori si můžete sami opéct na plameni.
Kvalita řas je dána odrůdou, různou dobou sklizně, umístěním pěstíren, teplotou a vodními proudy a také způsobem zpracování. Nejkvalitnější řasy se sklízejí jako první v sezóně. Kvalitu většinou poznáme již při nákupu, kdy je řasa na obalu označena barvou (barevný proužek nebo popis ZLATÁ, ZELENÁ ...). Kvalita řas klesá podle barvy kovů a pak následují další barvy:
1. platinová (platinum) - nejkvalitnější mořská řasa, nejtmavší, téměř černá, stejnoměrně hustá, hladká, s jemnou lehce nasládlou chutí, téměř se rozplývá na jazyku
2. zlatá (gold) - vysoce kvalitní mořská řasa, tmavě zelená, rovnoměrně hustá, hustě tkaná, neprůhledná, hojně používaná pro přípravu sushi, stále jemné chuti
3. stříbrná - mořská řasa průměrné kvality, středně zelené barvy (čím tmavší, tím lepší), někdy průhledná, hrubší povrch, výraznější chuť
4. nekovové barvy jako zelená (zelená), modrá (modrá), červená (červená) - nejméně kvalitní řasa, nejlevnější odrůda, světle zelená až nahnědlá barva, průhledná, hrubá a silnější, nerovnoměrně slisovaná, s otvory, ne zcela lahodné chuti, sklízí se jako poslední v sezóně. Ne vždy se hodí na sushi, i když na obalech je pro sushi doporučována.
Pokud není na obalu uvedena barva nebo popis, zkuste řasu posoudit sami podle barvy, průhlednosti a chuti.
Pokud je řasa hnědá nebo těžce zapáchá, nedoporučuje se ji vůbec jíst.
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.