Popis
Mají vysoký obsah jódu, kyseliny glutamátové, vápníku a niacinu. Snižuje cholesterol, krevní tlak. Používá se při zánětu tlustého střeva. Výborná je ke zkracování doby vaření např. u luštěnin. Zvyšuje stravitelnost jídla, zlepšuje aroma a chuť.
Příprava: před použitím řasu omyjeme od soli. Řasu doporučujeme vařit společně s luštěninami, které změknou v mnohem kratší době a jsou stravitelnější. Vaří-li se v polévce, nesmí v ní zůstat příliš dlouho (jen 5-10 min.), protože pak přehluší všechny ostatní chuti. Jako koření se používá usušená v troubě a rozdrcená na prášek k ochucení polévek a salátů. Takto krátce vařenou řasu nevyhazujte, usušte a znovu použijte. Můžeme konzumovat i jako řasu, tu pak namáčíme nejlépe přes noc, min. však na 20-30 minut hodiny. Vaříme, dokud nezměkne (až 1 hod.). Organismus řasu dobře využije, je-li zcela měkká. Používá se také k ochucení obilných a zeleninových pokrmů
Možný bílý povlak na řasách není na závadu, jedná se o zaschlou mořskou sůl, kterou odstraníme opláchnutím před použitím.
Vyrobeno v: Čína
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.