Popis
Japonská řasa WAKAME - 100g
Tradiční japonská surovina pro zdraví...
Máte rádi saláty? Nebo chcete vyzkoušet tradiční japonskou polévku MISO? Japonská řasa Wakame je tradiční japonskou surovinou pro přípravu zeleninových polévek a čerstvých salátů. Wakame je velmi výživná, bohatá na vápník, hořčík, jód a vlákninu. Obsahuje množství vitamínů jako například A, C.
Medicínské užití
V japonské medicíně se používá řasa Wakame pro čištění krve, při srdečních chorobách. Posiluje činost jater a koriguje krevní tlak. Je vhodná i při speciálních dietách jako zdroj kvalitních živin.
Použití
Chystáte se na přípravu japonské polévky MISO, pak do ní přidejte 1 lžičku řasy Wakame. Chcete-li si připravit salát, doporučujeme namočit řasu na 5-10 minut do studené vody.
Skladování a složení
Skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Nevystavujte přímému slunci. Obal obsahuje silikagel - ten nejíst!
Hmotnost: 100g
Vyrobeno: Čína
Recept na WAKAME SALÁT
Na 6 porcí potřebujete:
- 25g sušených řas wakame
- 1 okurka
- 1 rajče
- ledový salát
- 2 lžíce sezamového oleje
- bílý pražený sezam
- Dresink: 2 lžíčky hořčice (ideálně japonské, může být i dijonská)
- 100g cukru krystal
- 40ml rýžového octu 8%
- 40ml japonské sojové omáčky Kikkoman
Nejprve si namočte na 10 min. wakame do studené vody. Do hořčice přilévejte ocet a míchejte, pak přidejte sojovou omáčku a cukr. Míchejte do pěny. Sceďte řasy, vymačkejte vodu, nakrájejte rajče a okurek a ledový salát natrhejte rukama. Připravenou zeleninu dejte do misky, přidejte dresink a polijte sezamovým olejem a promíchejte. Posypejte bílým sezamem.
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.