Popis
Jasmínová rýže - Lotus 1kg
Neobyčejná rýže s výtečnou chutí
Jasmínová rýže je velmi bohatá na škrob, potřebné vitamíny a minerály. Její chuť je výrazná s voňavým nádechem jasmínu. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí. Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měkka.
Má prokazatelný vliv na snižování cholesterolu v krvi.
Příprava
Vařením:
Rýži důkladně propereme ve studené vodě. V poměru na 1 šálek rýže přidáme 1,2 šálku vody, osolíme. Přivedeme k varu, vaříme cca 20 minut. Po uvaření je jasmínová rýže lehce slepená ale křehká a nadýchaná.
Na pánvi:
Příprava na otevřené pánvi: 225g thajské jasmínové rýže, 1l vody
1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme odkapat
2. Vodu přivedeme k varu, přidáme rýži, jednou zamícháme a zmírníme plamen na střední var
3. Vaříme 8-10 minut, dokud rýže nezměkne
4. Scedíme a před podáváním vidličkou lehce načechráme.
Vstřebáváním:
Příprava formou vstřebávání: 225g thajské jasmínové rýže, 4,4 dl vody
1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou
2. Vodu i s rýží přivedeme k varu, jednou zamícháme a přikryjeme poklicí
3. Plamen stáhneme na minimum a vaříme 10 minut, pak necháme mimo plamen 5 minut odpočinout
4. Lehce vidličkou rýži načechráme a ihned podáváme.
Skladování a složení
Hmotnost: 250g
Skladujte v suchu a temnu.
Vyrobeno: Thajsko
Skvělý recept s jasmínovou rýží
Smažená jasmínová rýže s krevetami a ananasem
Ingradience:
- 400 g uvařené jasmínové rýže
- 2 zelené cibulky
- 3 vejce
- 100 g konzervovaného ananasu
- 200 g vykostěných kuřecích stehen
- 50 g vařených malých krevetek zmražených (nebo konzervovaných)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman
- 1 lžíce rýžového vína (Mirin)
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je ve woku na rozpáleném oleji dozlatova.
Přidáme krevetky, ananas, sójovou omáčku a víno. Sejmeme z woku a udržujeme na teple.
Do wok pánve dáme trochu oleje, rozpálíme ho, nalijeme rozšlehaná vejce s najemno pokrájenou cibulkou a upečeme omeletu, kterou hůlkami či měchačkou roztrháme. Přidáme rýži a směs krevetek s masem a pořádně promícháme.
Hmotnost | 1.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.