Popis
Rýžový ocet - Balení 900ml
Správně ochucená rýže je alfa i omega sushi receptur
Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. Ocet si můžete dochutit dle libosti a to i dopředu.
Je navíc jemnější než klasický ocet díky čemuž má i mnoho výživných látek a dezinfekční účinky. Kyselost: 6,2%.
Tip - Potřebujete:
- 900ml octa
- 630g cukru krupice
- 125g soli
Vše zahřejeme v hrnci, aby se důkladně všechny suroviny smíchaly. Necháme úplně vychladnout a pak skladujeme v lednici či spíži. Před každým použitím je třeba protřepat.
Takto ochucený ocet můžete použít i jako zálivku na salát nebo právě na dochucení rýže. Na salátovou zálivku jej ale ještě raději nařeďte.
Pro dochucení sushi rýže doporučujeme dát takto připraveného nálevu min. 1/10 z množství vody, ve kterém se rýže vařila. Např. 1 kg sushi rýže uvaříte v 1,2 l vody a dochutíte min. 120 ml ochuceného octa.
Skladování
Hmotnost: 900 ml
Skladujte v suchu a temnu.
Vyrobeno: Jižní Korea
Složení: voda, ocet z obilí, extrakt z hnědé rýže, kukuřičný sirup, izomalto-oligosacharidy, kyselina citronová, jablečné aroma.
Hmotnost | 0.95 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.