Popis
Řasy nori GOLD - 50ks
Zelená jedlá a zdravá mořská řasa
Balení ve formě sušených plátů. Ideální pro přípravu sushi Maki, Gunkan, popřípadě Nigiri. Tato řasa téměř nejvyšší kvality má v japonské, ale i čínské kuchyni své pevné místo. Přidává se do hotových pokrmů.
Pěstuje se na japonských a čínských pobřežích a její produkce je s ohledem na kvalitu přísně kontrolována. Řasy rostou na sítích, sbírají je pěstitelé na lodích výhradně za odlivu. Po vylovení jsou jemně nasekány dokud z nich není hustá kaše, kterou pak následně pěstitelé usuší na bambusových rohožích slisované na tenké pláty.
Je bohatá na jód, bílkoviny, vápník, železo, vitaminy A,B,B12,C, chlorofyl. Zabraňuje usazování cholesterolu v cévách.
Chutná skvěle v kombinaci se sójovou omáčkou, sezamovým či olivovým olejem nebo křenem Wasabi.
Použití
- tyto řasy (celé pláty nebo půlky) jsou vhodné pro všechny druhy sushi
- plát můžete také rozdrtit a posypete jím hotové jídlo například filet z ryby
- řasu nori můžete také nakrájet na proužky a použít jako ozdobu sushi, rizota, sýrů.
- pláty řasy můžete například přidat do zeleninového sálatu nebo do plátu zabalit ochucenou rýži a jako závitek ji v troubě zapéct.
Doporučená denní dávka
Mořské řasy obsahují hodně přírodného jódu. Aby nedošlo k hyperfunkci štítné žlázy, nedoporučuje jíst jednorázově více jak 600 mikrogramů řasy denně, což odpovídá 2 plátům řas, či 1,5 čajové lžičky drcených řas.
Skladování a složení
Hmotnost: 130g . - 50ks v balení
Skladujte v suchu a temnu. Baleno v praktickém znovu uzavíratelném balení.
Je potřeba řasy vytahovat pouze suchýma rukama, po celou dobu ponechat uvnitř balení sáček proti vlhkosti a skladovat balení v suchu. Vytáhnout si vždy jen potřebné množství plátů, vymáčnout přebytečný vzduch a ihned sáček uzavřít ZIP uzávěrem. Rozměr plátu řasy: 21x19 cm.
Vyrobeno: Čína
Věděli jste, že:
Řasy Nori se dělí na pražené a nepražené. Pražené jsou křupavější, křehčí a lahodnější oproti nepraženým. Nepražené Nori si můžete sami opražit nad plamenem.
Kvalita řas je dána odrůdou, různou dobou sklizně, umístěním pěstíren, teplotou a proudy vody, ale také zpracováním. Nejkvalitnější řasy jsou sklizené první v sezóně. Většinou kvalitu můžeme poznat již při nákupu, kdy je řasa označena nějakou barvou na obalu (barevným proužkem nebo popisem GOLD, GREEN...). Kvalita řas klesá podle barvy kovů a pak následují ostatní barvy:
1. platinové (platinum) - nejkvalitnější řasy, nejtmavší, skoro černé, rovnoměrně silné, hladké, s jemnou lehce nasládlou chutí, na jazyku se téměř rozplývají
2. zlaté (gold) - kvalitní řasy, tmavě zelené, rovnoměrně silné, úzce tkané, neprůhledné, hodně používané na přípravu sushi, stále jemná chuť
3. stříbrné (silver) - průměrně kvalitní řasy, středně zelené barvy (čím tmavší, tím lepší) občas i průhledné, hrubší povrch, výraznější chuť
4. nekovové barvy jako zelená (green), modrá (blue), červená (red) - nejméně kvalitní řasy, nejlevnější odrůda, světle zelené až hnědavé barvy, průhledné, hrubé a silnější, nerovnoměrně lisované, s dírami, ne úplně lahodné chuti, sklízí se jako poslední v sezóně. Není vždy vhodná na sushi, i když na obalu ji na sushi doporučují.
Pokud obal není označen barvou či popiskem, zkuste si řasu pak sami ohodnotit dle barvy, průhlednosti a chuti.
Když je řasa hnědá či nelibě voní, nedoporučuje se ji konzumovat vůbec.
Hmotnost | 0.2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.