Temaki sushi
Je to nejrychlejší a zároveň nejčerstvější druh sushi. Temaki sushi je vhodné i na sushi párty, kdy nachystáte jednotlivé ingredience a každý si vytvoří svoje temaki z ingrediencí, které má rád. Tento druh sushi by se měl připravovat z křupavé (pražené) řasy, aby se lehce konzumoval.
Podélně přepůlenou řasu Nori položíme lesklou stranou dolů. Jste-li pravák, rozprostřete rýži na levou polovinu plátku (v opačném případě obráceně). Šikmo přes rýži položte suroviny (např. salát, avokádo a lososa), aby lehce přesahovaly z levého horního rohu. Nazdvihněte levý spodní roh plátku a přeložte jej přes náplň tak, aby vznikl kornoutek. Dorolujte přes pravou polovinu řasy. Ihned servírujeme ke konzumaci. Lehce si shora kornoutek zakápneme sójovou omáčkou.
Konzumuje se rukama.