Popis
Krátkozrnná kulatá rýže s dobrou lepivostí především na přípravu sushi.
Základní surovina pro výrobu sushi
Říká se, že chcete-li umět připravit sushi jako japonský mistr, tak je třeba naučit se pracovat s rýží. Vybrat ten správný typ rýže často bývá pro mnohé oříšek. Samotné rýže je několik druhů, ale my jsme pro Vás vybrali podle nás a našich zkušeností z praxe tu nejlepší.
Sushi rýže Hananomai se vyznačuje vysokou kvalitou a má tu správnou lepivost, která je pro přípravu sushi neméně důležitá.
Příprava vařením:
Rýži důkladně propereme ve studené vodě. V poměru na 1 šálek rýže přidáme 1,2 šálku vody. Přivedeme k varu, vaříme cca 15 minut. Po uvaření ji necháme ještě 10 minut pod poklicí, pak dochucujeme ochuceným ocet (rýžový ocet, cukr a sůl), rýže lehce slepená ale křehká a nadýchaná.
Skladování a složení
Hmotnost: 1 kg
Skladujte v suchu a temnu.
Vypěstováno: japonské farmy ve Vietnamu
Vyrobeno v: korejské farmy v USA
Hmotnost | 9 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.