Popis
Rýže je zpracována velmi šetrným způsobem a zachovává si tak všechny potřebné minerály. Dle japonské technologie se používá brousící stroj, který odstraní pouze nestravitelnou voskovou část zrna.
Vaření na sushi: rýži pořádně propláchneme studenou vodou, dokud nepoteče čirá voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,25 dílu vody a rýži přivedeme k varu. Teplotu ztlumíme a vaříme 15 min. Po celou dobu vaření nezvedáváme poklici, nemícháme. Po 15 min odstavíme z plotny, dáme pod poklici utěrku a necháme max. 10 min dojít.
Poté rýži vytáhneme do větší nádoby (jiné než kovové) a ochutíme octovým nálevem hotovým Ocet na sushi Kikkoman nebo si ho připravíme recept na octový nálev . Pokud vaříme jako přílohovou rýži, před vařením osolíme. Po dovaření již nedochucujeme. Výborná je i s řasou hijiki, kterou zase přidáváme před vařením.
Energetická hodnota ve 100g:
1439 Kj (344kcal)
Tuky 0 g
Sacharidy 77,7 g.. z toho cukry 0 g
Bílkoviny 6,6 g
Země původu: Itálie
Baleno po 1kg v sáčku se ZIP uzávěrem.
Hmotnost | 22 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.